AGENCJA METAL MUNDUS


METAL UP!

= 18.10.2018

- DOPETHRONE
- SUNNATA

+ Poznań/ U Bazyla



= 19.10.2018

- INTERNAL QUIET

+ Łomża



= 20.10.2018

- ŁÓDŹ DEATH FEST III
Zagrają:

- HATE
- SPHERE
- ARCANE DUST
- STYGMATH
- SACRIMONIA
- PERVERSE
- HOPE FORSAKEN

+ Łódź / Magnetofon



= 20.10.2018

- INTERNAL QUIET

+ Warszawa



= 21.10.2018

- MINSK
- ZATOKREV

+ Poznań/ U Bazyla



= 22.10.2018

- HAMMERFALL
- ARMORED DAWN

+ Wrocław / A2



= 22.10.2018

- MINSK
- ZATOKREV

+ Kraków/ tba



= 23.10.2018

- THREE DAYS GRACE

+ Wrocław / A2



= 23.10.2018

- HAMMERFALL
- ARMORED DAWN

+ Kraków / Kwadrat



= 24.10.2018

- THREE DAYS GRACE

+ Warszawa / Progresja



= 24.10.2018

- TARJA
- STRATOVARIUS

+ Gdańsk / B90



= 25.10.2018

- OMEGA DIATRIBE
- PENNHURST
- KING FURIA


+ Kraków / Cemetery Pub



= 25.10.2018

- TARJA
- STRATOVARIUS

+ Kraków / Studio



= 26.10.2018

- OMEGA DIATRIBE
- PENNHURST
- KING FURIA


+ Chorzów / Red & Black



= 27.10.2018

- INTERNAL QUIET

+ Przemyśl



= 27.10.2018

- ACID DRINKERS

+ Kraków/ Kwadrat



= 29.10.2018

- Glenn HUGHES

+ Warszawa / Progresja























































Summer Dying Loud


SUMMER DYING LOUD



**********
PODSTAWOWE INFORMACJE:

Data: 07-08.09.2018
Miejsce: MOSiR im. Włodzimierza Smolarka, Aleksandrów Łódzki
Bilety: karnet dwudniowy - 95 PLN - LINK

**********
Zagrają zespoły:
- BEHEMOTH
- ANGEL WITCH
- ORANGE GOBLIN
- ENTOMBED AD
- INCANTATION
- BLACK TUNDRA
- DOOL
- DOOMSTER REICH
- EREB ALTOR
- FRONTSIDE
- MALIGNANT TUMOUR
- MENTOR
- SAULE
- SPACESLUG
- SUNNATA
- SYMBOLICAL
- WEEDPECKER
- THE LOWEST

**********
Oficjalna strona festiwalu - LINK



ZESPOŁY:



Zespół ANGEL WITCH powstał w 1978 roku w Wielkiej Brytanii

Dyskografia:
= Angel Witch (1980)
= Screamin' n' Bleedin' (1985)
= Frontal Assault (1986)
= As Above, So Below (2012)

Obecny skład:
== Kevin Heybourne - wokal, gitara
== Will Palmer - bas
== Jimmy Martin - gitara
== Fredrik Jansson - perkusja


Profil zespołu na FB - LINK





Zespół BEHEMOTH powstał w 1991 roku w Gdańsku

Dyskografia:
= Sventevith (Storming Near the Baltic) (1995)
= Grom (1996)
= Pandemonic Incantations (1998)
= Satanica (1999)
= Thelema.6 (2000)
= Zos Kia Cultus (Here and Beyond) (2002)
= Demigod (2004)
= The Apostasy (2007)
= Evangelion (2009)
= The Satanist (2014)

Obecny skład:
== Nergal - wokal, gitara
== Orion - bas
== Inferno - perkusja

Profil zespołu na FB - LINK





Zespół BLACK TUNDRA powstał w 2016 roku w Warszawie

Dyskografia:
= Black Tundra

Obecny skład:
== Blond - perkusja
== Dave - gitara
== Marcin Skarzyński - wokal, bas
== Rutkoś - gitara

Profil zespołu na FB - LINK













Zespół DOOMSTER REICH powstał w 2012 roku w Łodzi

Dyskografia:
= The League for Mental Distillation (2014)
= Let Us Fall (2015, EP)
= Seven Seals (2017, EP)
= Drug Magick (2017)

Obecny skład:
== Radek - bas
== Rasz - wokal
== Markiz - gitara
== Michał - perkusja
== Mlody - klawisze

Profil zespołu na FB - LINK






Zespół ENTOMBED A.D. powstał w 2014 roku w Szwecji

Dyskografia:
= Back to the Front (2014)
= Dead Dawn (2016)

Obecny skład:
== L-G Petrov - wokal
== Nico Elgstrand - gitara
== Victor Brandt - bas
== Olle Dahlstedt - perkusja


Profil zespołu na FB - LINK






Zespół EREB ALTOR powstał w 2003 roku w Szwecji

Dyskografia:
= By Honour (2008)
= The End (2010)
= Gastrike (2012)
= Fire Meets Ice (2013)
= The Lake of Blood (2014, EP)
= Nattramn (2015)
= Blot · Ilt · Taut (2016)
= Ulfven (2017)

Obecny skład:
== Mats - wokal, gitara, klawisze
== Ragnar - gitara
== Tord - perkusja
== Mikael - bas


Profil zespołu na FB - LINK






Zespół INCANTATION powstał w 1989 roku w USA

Dyskografia:
= = Onward to Golgotha (1992)
= Mortal Throne of Nazarene (1994)
= Upon the Throne of Apocalypse (1995)
= Diabolical Conquest (1998)
= The Infernal Storm (2000)
= Blasphemy (2002)
= Decimate Christendom (2004)
= Primordial Domination (2006)
= Vanquish in Vengeance (2012)
= Dirges of Elysium (2014)
= Profane Nexus (2017)

Obecny skład:
== John McEntee - wokal, gitara
== Kyle Severn - perkusja
Chuck Sherwood - bas
Sonny Lombardozzi - gitara


Profil zespołu na FB - LINK






Zespół MALIGNANT TUMOUR powstał w 1991 roku w Czechach

Dyskografia:
= Dawn of a New Age (2003)
= Burninhell (2005)
= In Full Swing (2008)
= Earthshaker (2010)
= Overdose & Overdrive (2013) = The Metallist (2016)

Obecny skład:
== Robert Šimek - bas
== Martin "Koral" Vyorálek - gitara
== Bilos - wokal, gitara
== Bohdič - perkusja

Profil zespołu na FB - LINK





Zespół MENTOR powstał w 2011 roku w Sosnowcu

Dyskografia:
= Guts, Graves and Blasphemy (2016)

Obecny skład:
== Gusion's Drone - bas
== Raum's Chord - gitara
== King of Nothing - wokal
== Leviathan's Punch - perkusja

Profil zespołu na FB - LINK





Zespół ORANGE GOBLIN powstał w 1995 roku w Wielkiej Brytanii

Dyskografia:
= Frequencies from Planet Ten (1997)
= Time Travelling Blues (1998)
= The Big Black (2000)
= Coup de Grace (2002)
= Thieving from the House of God (2004)
= Healing Through Fire (2007)
= A Eulogy for the Damned (2012)
= Back from the Abyss (2014)
= The Wolf Bites Back (2018)

Obecny skład:
== Ben Ward - wokal
==Joe Hoare - gitara
== Martyn Millard - bas
== Chris Turner - perkusja

Profil zespołu na FB - LINK





Zespół SAULE powstał w 2015 roku w Sosnowcu

Dyskografia:
= Saule (2017)

Obecny skład:
brak danych

Profil zespołu na FB - LINK








Zespół SPACESLUG powstał w 2015 roku we Wrocławiu

Dyskografia:
= Lemanis (2016)
= Time Travel Dilemma (2017)
= Mountains & Reminiscence (2017, EP)
= Eye the Tide (2018)

Obecny skład:
== Jan Rutka - bas, wokal
== Bartosz Janik - gitara, wokal
== Kamil Ziółkowski - perkusja, wokal


Profil zespołu na FB - LINK





Zespół SUNNATA powstał w 2013 roku w Warszawie

Dyskografia:
= Climbing the Colossus (2014)
= Zorya (2016)
= Outlands (2018)

Obecny skład:
== DOB - bas
== ROB - perkusja
== GAD - gitara
== SZY - wokal, gitara


Profil zespołu na FB - LINK





Zespół SYMBOLICAL powstał w 2013 roku w Tomaszowie Mazowieckim

Dyskografia:
= Collapse In Agony (2015)

Obecny skład:
== Cymer - gitara, wokal
== Sloq - gitara
== Daray - perkusja
== Lucas - bas


Profil zespołu na FB - LINK





Zespół WEEDPECKER powstał w 2012 roku w Warszawie

Dyskografia:
= Weedpecker (2013)
= II (2015)
= III (2018)

Obecny skład:
== Wyro - gitara, wokal
== Bartek - gitara, wokal
== Karol Melak - bas
== Piotr Kuks - perkusja


Profil zespołu na FB - LINK







Więcej zespołów już wkrótce...
Komentarze
Brak komentarzy. Może czas dodać swój?
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony
Zaloguj się , żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
 

METAL MUNDUS NA FACEBOOKU
**DENOUNCEMENT PYRE**
- Black Sun Unbound


**AUTARCIE**
- Sequania


**CORRUPTION**
- Ruin Of A Man


**DOWN AMONG THE DEAD MEN**
- ...And You Will Obey Me


**NECRO
- Chwalcie potęgę pieniądza

**ALMANAC**
- Kingslayer


**EXTERMINATION TEMPLE
- Lifeless Forms

** DEVANGELIC
- Phlegethon

** Ivan MILADINOV
- Soul Finder

** SUBTERFUGE
- Projections From The Past

** DOWN TO HEAVEN
- Level -1

** DEADLY CARNAGE
- Through The Void, Above The Suns

** EGOISTIC
- SuperEgo

** RAGNAROK
- Psychopathology

** BEYOND CARNAGE
- Profane Sounds Of The Flesh

** FANTASY OPUS
- The Last Dream

** DARVULIA
- Mysticisme Macabre

** EGOISTIC
- Critical Negative

** MATALOBOS
- Until Time Has Lost All Meaning

** I FORLORN
- My Kingdom Eclipsed

** DRIVE-BY
- 2


więcej recenzji
**** INTERNAL QUIET ****


***** THUNDERWAR *****


****** JITTERFLOW ******


******* WAR-SAW *******


*** DORMANT DISSIDENT **


*** MARTYRDOOM
*** GRIN
*** WATCH OUT STAMPEDE
*** CLOSTERKELLER
*** AMORPHIS
*** KOIOS
*** WHORION

więcej wywiadów
*** VADER
+ MARDUK
+ Arkona
+ Insidius
- Progresja/ Warszawa


*** Uwolnić Muzykę VII
- Środa Śląska


*** Headbangers Open Air 2018
- Brande-Hörnerkirchen/ Niemcy


*** IRON MAIDEN
+ Killswitch Engage
- Waldbühne/ Berlin


*** Rock&Rose Fest 2018
+ Exumer
+ Decapitated
+ Wolf Spider
+ Alastor
- Leash Eye
- Totem
- Kutno


*** MARDUK
+ Infernal War
+ Arkona
- U Bazyla/ Poznań


*** SEPULTURA
+ Obscura
+ Goatwhore
+ Fit For An Autopsy
- Proxima/ Warszawa

*** FURIA
+ Thaw
+ Sacrilegium
+ Licho
- Progresja/ Warszawa

*** NEUOBERSCHLESIEN
+ Transgresja
- Proxima/ Warszawa

*** TESTAMENT
+ Annihilator
+ Death Angel
- A2/ Wrocław

*** W.A.S.P.
+ GATE Crasher
- Sportovni Hala/ Hluk

*** ICED EARTH
+ Freedom Call
+ Metaprism
- Festsaal/ Berlin

*** MASTODON
+ Russian Circles
- Progresja/ Warszawa

*** SABATON
+ Accept
+ Twilight Force
- Torwar/ Warszawa

*** HELLOWEEN Pumpkin United
- Tipsport Arena/ Praga, Czechy

*** MAYHEM
+ Asphyx
+ Dragged Into Sunlight
+ Deus Mortem
+ Centurion
+ Thunderwar
- Progresja/ Warszawa


więcej relacji
*** Będziesz smażyć się w piekle


*** Hammer Of The Gods


*** Motorhead w studio


*** Hellbent For Cooking. The Heavy Metal Cookbook

*** Biografia Led Zeppelin. Kidy giganci chodzili po Ziemi


więcej recenzji
ARTYKUŁY
*** Czerniejąca Magma
- słów kilka o niezrealizowanym albumie Closterkellera


Top Top  30,261,211 unikalne wizyty  Top Top